Natuur

Natuur is een breed begrip en je kunt het zo uitgebreid bekijken als je zelf wil. Wat het voor mij betekent is dat alles (mineralen, planten, dieren etc.) onderworpen is aan natuurwetten. Ook de mensen worden natuurlijk door deze wetten ‘gestuurd’.

Harmonie zal slechts kunnen bestaan indien deze wetten gerespecteerd worden. Helaas zijn we daar nog een eindje van verwijderd.

Maar ik ben ervan overtuigd dat iedere grote hervorming begint met een individuele daad, hoe klein ook. Want als al die minuscuul kleine steentjes -als ze met een plons op het grote wateroppervlak belanden- steeds maar weer cirkels veroorzaken, dan grijpen ze op een gegeven moment in elkaar. Dan krijg je een groter dynamisch proces dat een hele aardverschuiving teweeg kan brengen. In dat licht zie ik dat elke kleine aktie als ‘steentje’ belangrijk kan zijn.

Ik denk dat de subtiele verbanden en samenhang in de natuur ons tot voorbeeld strekken. We zouden ze wat mij betreft meer ter harte moeten nemen.

Bij het onderwerp natuur zou ik het ook willen hebben over de ‘energetische tuinen’ die ik heb leren ontwerpen.

Tenslotte laat ik in deze rubriek bloemarrangementen en boeketten zien die ik zelf met veel plezier maak. Graag wil ik dat ook voor anderen gaan doen.

energetische tuinen
bloemen en boeketten
sfeer impressies